Landskrona Tennisklubb bildades den 5 mars 1923.

Från detta datum finns det stadgar som berättar om klubbens bildande. Dock finns protokoll skrivna ett halvår tidigare som anger att verksamhet fanns redan oktober 1922. Namnet vid denna tid var ”Landskrona Lawn Tennisklubb” och förkortades följaktligen ”LLTK” Lawn har dock försvunnit ur klubbnamnet.

Verksamheten bedrivs dels i idrottshallen Korpen (inomhusspel) och dels vid idrottsplatsens Tennispaviljong.

Utomhusbanorna är väl värda ett besök, vackert belägen som den är. Där har spelats tennis sen urminnes tider ( tidigt 20-tal, nuvarande bana sex anlades 1923), och verksamheten på de sex grusbanorna är stor.

Officiell och traditionell invigning av säsongens grusspel är varje år den 1 maj och det spelas sedan ända in i oktober, lyckligen lottade som vi är med ett milt klimat.

Uppdaterad: 18 OKT 2017 21:18 Skribent: Ulf Stein

Tel: 0418-19287