SO Mini Tour, 2018 november 4

Samlingstid: 10:45

Speltid: 11:00

Kontakt: Karen Söderström tel.0703705018 This is a mailto link

REGLER MINITENNIS (6-8 år)

• Ställ nät på tvären mellan servemittmärket och servemittlinjen. Tejpa i korridoren mellan servelinjen och dubbellinjen
  • Dubbellinjerna blir baslinjer och servelinjen och baslinjen blir sidlinjer och singellinjerna blir servelinjer.
  • RS minitennisbollar (skumboll) skall användas.
  • Tävlingen spelas i poolform i två omgångar där alla spelare får spela minst 4 matcher.
  • Matcherna spelas med ”Pingisräkning” med startar vid 5-5 och spelas först till 15. Avgörande boll vid 14 lika.
  • Spelarna har en 1:a serve ¨som slås ovanifrån och en 2:a serve som slås underifrån utan studs (servarna får slå bägge servarna ovanifrån om de vill). Serven skall landa i ”Minitennisserverutan” som sträcker sig fram till miniservelinjen, alltså den linje som på en fullstor tennisbana kallas för singellinjen.
  • Servebyte sker efter varje poäng. Tävlingen genomförs på högst tre timmar. Beräkna sex spelare/minitennisbana.

Anmälningsavgiften är 120 kronor/deltagare. Arrangerande klubb får 100 kronor och 20 kronor tillfaller Tennis Syd. Utöver det faktureras portokostnaden för material till respektive klubb