Hoppa till sidans innehåll

Ny klubbaktivitet: Fredags-Sparring

15 SEP 2020 21:06
Ett trevligt sätt att prova på matchspel
  • Skapad: 15 SEP 2020 21:06

NY KLUBBAKTIVITET: Fredags-Sparring    

( Anmäl dig här ) Fre 18/09 - Juniorspelare 


För att våra medlemmar ska få möjlighet att utvecklas som tennisspelare så är det viktigt att de får chansen att testa det som de har tränat på genom matchspel. Därför kommer vi nu under de kommande fredagarna erbjuda sparring möjligheter mellan 18-20 på fredagar. 

Dessa sparringtider kommer delas upp baserat på nivå och ålder. 

Det är viktigt att förstå att även om detta är poängbaserat matchspel så är fokus lagt på att samla kunskap och matcherfarenhet, och möjligtvis en dag leda till att spelaren i fråga blir intresserad av att spela matcher även utanför klubben. Därför vill vi att alla känner sig välkomna, med eller utan tidigare matcherfarenhet. 

Sparring är ett bra sätt för medlemmar att utvecklas tillsammans och bygga lag och klubbkänsla. Varje spelare kommer under terminens gång få möjlighet att träffa och träna mot spelare som både tillhör deras dagliga träningsgruppen, men även spelare utanför deras träningsgrupper. 

REGLER: En ledare kommer gå igenom matchregler på plats eller under veckans träning. Om en ledare ej är på plats vid sparringstiden så kommer bollar vara tillgängliga för upphämtning i receptionen på Puls Arena. 

Vi förväntar oss att varje spelare som deltar i sparringen kommer med rätt inställning. Att kasta racket och skrika är något som ej vill se på banorna. Att lära sig kontrollera sina känslor är en stor del av matchspel, och därför vill vi att varje spelare tänker lite extra på detta. 

SPELFORM: Om inget annat är sagt eller utskickat under veckan så kommer matcherna spelas i form av ett set (till 6 games) för juniorer, och ett pro set (till 8) för seniorer. 

Beroende på antal anmälda som kommer vi växla mellan singel och dubbelspel.

Matchtid = 30-60 min. 

Fredagssparringen kommer i nuläget vara helt gratis för våra spelare.

Vid intresse, fyll i följande formulär. Matchträning

Fyll gärna även i SMS-grupp formuläret om ni är intresserade av att få träningsinformation direkt i mobilen. SMS-grupp Formulär

 

Med vänliga Hälsningar 

Johan Weich

Huvudtränare Landskrona TK

This is a mailto link

 

Skribent: Enrique Juaristi Tello
E-post: Adressen Gömd

 LTK logo

 Unisport logo

 Xelent

 

Postadress:
Landskrona TK - Tennis
Varggatan 15
26144 Landskrona

Besöksadress:
Grusbanorna Karlslund (maj-aug), Puls Arena (sept-april), Varggatan 15
26144 Landskrona

Kontakt:
Tel: 0703705018
E-post: This is a mailto link

Se all info