Sparringstege

05 NOV 2014 13:16
NU BÖRJAR SPARRINGSTEGEN ÄVEN INOMHUS!
Stegen är en rolig matchform och ett utmärkt komplement till din tennisträning där du får matchträning och chansen att möta olika sorters spelare.
  • Skapad: 05 NOV 2014 13:16

Alla medlemmar som vill är välkomna att vara med i Stegen, oavsett ålder och spelstyrka. Deltagarna i Stegen rangordnas av tränarna för att matcherna ska bli så jämna och så givande som möjligt.

REGLER STEGEN

Stegen hittar du här på hemsidan under fliken Träning.
Du kan utmana spelare två steg upp, eller två steg ner efter din plats i stegen. Vinner du sedan mot någon som ligger ovanför dig i stegen så byter ni plats.
När du och din motståndare kommit överens om speldag/tid så bokar ni själva bana i hallen. Tillsvidare bokar ni bana hos Korpen på tfn 0418-299 99.
Att vara med i Stegen kostar inget för medlemmar, men spelarna bekostar banhyra och bollar själva.

Efter matchen så rapporteras resultatet till Niklas på This is a mailto link, som sedan uppdaterar stegen på hemsidan.

Har du utmanat en spelare ovanför dig 2 gånger, vid 2 olika tillfällen, utan att denne accepterar utmaningen så tar du dennes plats i stegen. Man kan alltså inte neka utmaningar bara för att behålla sin plats i stegen.

Matcherna kan spelas på två sätt:
Antingen så bokar man en timme och kör ett långt set på tid (matchen kan alltså sluta t.ex. 4-1 eller 16-13 osv.), med ca 5 min inbollning ca 55 min match.
Eller så bokar man två timmar och kör bäst av 3 set, med ett supertiebreak (tiebreak till 10) som avgörande set.
Längd av match och matchform görs upp av spelarna innan match.

Hur gör jag då för att anmäla mig till denna fantastiska stege?
Jo du behöver bara skicka ett mail till This is a mailto link där du anmäler dig till stegen och uppger dina kontaktuppgifter (telefon, mail). Kontaktuppgifter till alla som är med i Stegen mailas sedan ut till alla deltagare.
Därefter är det bara till att börja utmana, och givetvis att försöka att komma så högt upp på stegen som möjligt!

Ev. frågor besvaras av Niklas på This is a mailto link

Lycka till! :-)

Skribent: Niklas Nord