Hoppa till sidans innehåll

LTKs drogpolicy


Drogpolicy

Policy för tobak, alkohol, narkotika och doping.

Landskrona TK övergripande policy är att arbeta för en hälsosam verksamhet utan tobak, alkohol, narkotika och doping, med särskilt ansvar för medlemmar upp till 18 år. Ett extra stort ansvar i detta arbete vilar på föreningens ledare och funktionärer, genom att vara goda förebilder.

Landskrona TK stödjer Riksidrottsförbundets regler för olika former av droger.

Mål för föreningen avseende tobak, alkohol, narkotika och doping.

Föreningen vill medverka till att minska tobaksanvändning och alkoholskador  bland föreningens medlemmar, minska ungdomars alkoholkonsumtion, samt att bedriva en narkotika- och dopingsfri verksamhet.

Om narkotika och doping

All användning och hantering av narkotika är ett brott enligt svensk lag och även ett allvarligt brott mot föreningens grundläggande värderingar och drogpolicy. Detsamma gäller all användning och hantering av dopingsmedel. Narkotika- och dopingshantering/användning kommer polisanmälas.

Om alkohol och tobak

Landskrona TK tillåter inte att medlemmar under 18 år har med sig eller använder någon form av tobak eller alkohol när de är på Landskrona TK eller på övriga anläggningar som nyttjas till föreningarnas verksamhet eller deltager i något arrangemang där föreningarna är med.  

Alla lokaler på Landskrona TK skall vara rök- och alkoholfria. Undantag för detta görs för alkohol på av styrelsen sanktionerad föreningsfest. För att få vara med på föreningsfester där alkohol serveras eller säljs måste man ha fyllt 18 år. Det är inte tillåtet att röka eller dricka alkohol i föreningarnas klubbdräkt.

Landskrona TK skall inte teckna sponsoravtal med eller medverka i olika reklamsammanhang som direkt uppmuntrar till tobaks- eller alkoholkonsumtion bland medlemmarna.

Ledarna skall garantera att man inte röker, snusar eller använder alkohol vid aktivt utövande av sitt ledarskap under träning, matcher, läger, turneringar eller andra liknande aktiviteter. 

All langning av alkohol till medlemmar under 18 år kommer att polisanmälas.

Det här gör vi

Medlemmar under 18 år som bryter mot föreningens drogpolicy kallas till samtal med sina ledare eller annan ansvarig inom klubben. Föräldrar till medlemmar under 18 år meddelas om de vidtagna åtgärderna.

Ledare som uppenbart bryter mot denna policy kan komma att befrias från sitt uppdrag inom föreningen.

Landskrona TK:s styrelse är ansvarig för policyns genomförande

Uppdaterad: 18 OKT 2017 21:23 Skribent: Enrique Juaristi

 LTK logo

 Unisport logo

 Xelent

 

Postadress:
Landskrona TK - Tennis
Varggatan 17
26144 Landskrona

Besöksadress:
Grusbanorna Karlslund (maj-aug), Puls Arena (sept-april), Varggatan 15
26144 Landskrona

Kontakt:
Tel: 041819287
E-post: This is a mailto link

Se all info