Våra Projekt

LTK ingår i flera olika projekt året runt såsom Skollov Pova-på-Tennis, Sommarkul, Tennis på gatan, Friskvårdsprojekt, Skoltennis, Landskrona Helsodag. Samarbetspartners är bland andra Landskrona kommun, Riksidrottsförbund SISU, andra idrottsföreningar, Skolorna, fritidshem. LTK arrangerar även Tennisens dag i Bostadshuset dag. Nedan kan du läsa mer om de olika projekten.

Skoltennis

Sedan 2015 projekt startade som LTK besök till skolorna efter skolan men så småningom startade med ett samarbete av LTK och föreningar som håller aktiviteter i Puls Arena för att bjuda en idrottsdag till skolor och fritidshem att prova på tennis och andra idrotter. På så set har barn och ungdomar från förskolan och lågstadiet till gymnasiet har under åren fått prova tennis under skoltid och flera har sedan börjat träna i klubben.

Skolor som bjuds in är bland andra Albanoskolan, Alléskolan, Glumslövskolan, International Engelskaskolan, Petersvenskolan, Pilängskolan, Seminariumskolan, Västervångskolan, Pilängsförskolan, Svarvarensförskolan.

Sommarkul

LTK medverkar i projektet Sommaraktiviteter i samverkan med Landskrona kommun. Sommarkul har varit ett uppskattat sommarcamp som pågår under fyra aktiva och roliga dagar för barn i årskurs 1-9 (7-15 år). Under veckan får barnen fritt prova på en mängd olika idrotter. LTK har under de senaste tre åren kombinerat projektverksamhet med praktiken för unga ledarna för att genom projekt LTKs unga ledarna skaffar sig erfarenhet samt ansluter sig till verksamheten.

På campen delas de deltagande barnen in i grupper som leds av ungdomsledare. Dessa ledare är rekryterade från inom föreningen och Landskrona kommunens ferie praktikanter. Ungdomarna är i gymnasieåldern och har inför Sommarkul utbildats i bland annat barn- och ungdomsledarskap. Under Sportsommarveckorna får de praktisera sitt ledarskap. Utöver dessa ledare håller även LTK:s tränare i tennispassen.

Friskvårdsprojekt – Go far

LTK:s samarbetspartners i detta projekt är Friskvårdsgruppen i Landskrona kommun och RF SISU. Go far-projektet riktar sig till unga i åldern 10-18 år med behov av särskilt stöd. Målet är att de barn och ungdomar som har störst problematik med skola, vikt/hälsa, ensamhet eller som har det socialt jobbigt ska inkluderas i föreningslivet för att hitta fysisk aktivitet som passar och är rolig. För de ungdomar som uttryckt önskemål om att spela tennis har LTK på ett lekfullt sätt introducerat sporten för dem med hjälp av våra tränare. Syftet är alltså att få dessa barn och ungdomar att öka sin fysiska aktivitet och hitta aktiviteter som på lång sikt kan ge en hälsosam livsstil. Tennisen möjliggör att låta unga i en svår situation få möjligheter att träffa nya vänner i samma situation. Aktiviteterna är gratis för deltagarna.

Tennisens dag

Den 22 augusti anordnar LTK traditionsenligt Tennisens dag i samband med Svenska Tennisförbundet och 103 klubbar in hela Sverige år 2022.

Under denna dag bjuder LTK in alla till att provspela tennis gratis på mini-tennisbanorna. Under fyra timmar är det extra hög aktivitet på banorna med besökare i alla åldrar, från 2 år till vuxna.

LTK har tränare på plats och det anordnas både spel över minitennisnät samt hinderbana och balansövningar till de små idrottare. Vår unga ledare engagerar sig total i aktiviteter och gör det roligt och lockande.

Prova-på-tennis i skollov

Under varje skolloven bjuder LTK in till kostnadsfri prova-på-tennis för barn, ungdomar och vuxna. Klubben har tennisrack att låna ut.

Håll utkik på vår hemsida för datum för prova-på-tennis. Alla är välkomna!

Tennis på Gatan

År 2022 har LTK i samarbetet med Svenska tennisförbundet startad tennis på gatan. Målet är att under hela mars och september månad bjudas varje helg kostnadsfri prova på tennis i fyra delar av staden med en 3 timmar tillfälle i varje plats.

Uppdaterad: 18 OKT 2017 21:24 Skribent: Karen Söderström Navarro